Lammkött


Naturbeteskött från lamm

WWFs köttguide ger vårt Naturbeteskött grönt ljus

Vi har Värmländska skogsfår - ett litet får med mört och magert kött där smaken av lamm inte är fullt så utvecklad som bland köttraserna. Fåren som går ute hela året har skydd för värme, regn och snö i skogen eller i väderskydd. Sommartid betar dom på vall och i skogen. Under vintern utfodras dom med ensilage från vall och en mindre mängd spannmål.


Lammen skiljs från tackan 100 dagar efter födslen. Främsta för att lammen ska få tillräckligt med bete. Lammen slaktas när dom är mellan 8 och 12 månader. Ett helt ostyckat lamm väger mellan 15 och 20 kilo.


Den 5 december går en grupp lamm till slakt. För er som är intresserade av lammkött finns nu möjlighet att beställa. Beställa helt, halvt eller enstaka styckdetaljer, se exempel på delar och priser i prislistan.


Helt styckat lamm består av 2st stekar med ben, två bogstekar med ben, kotletter, spjäll, lammfärs och kostar 1500 - 2000 kr beroende på vikt.


Vill ni ha speciell styckning, så kan vi ordna detta.


Utöver köttet har vi också lammskinn. Värmlandsfår har extra mjuk päls. Det finns vita och bruna i olika nyanser - alla är tvättbara. Priser från 800 till 1200 kr, säg till så får ni titta på dem.


Intresserade?

Maila till: lerbomat@fusale.se

eller ring: Björn:       070 561 71 95

                Cathrine:  070 957 81 81

Detalj, exempel

Pris per kilo

Helt lamm ostyckad

90 kr

Helt lamm styckad

110 kr

Halvt lamm styckat

120 kr

File

350 kr

Entrecoté

200 kr

Kotletter

180 kr

Lammsadel

140 kr

Bog (för grytbitar)

110 kr

Grytbitar

120 kr

Stek

170 kr

Lägg

120 kr

Lammfärs

115 kr



Rökt stek (fiol)

220 kr

Rökt bog

180 kr

Lerbo naturnära mat