Nöt

Naturbeteskött från kalv

WWFs köttguide ger vårt Naturbeteskött grönt ljus

De kor vi har är en blandning av Charolais, Hereford och Angus. Det är kor som saknar horn. En stor fördel då skador bland hornbärande kor är vanliga. Tjuren är en angus.


Det vi siktar på är att i första hand erbjuda slakt från mellankalv, dvs en kalv som är ca 8 månader och har en levandevikt på ca 300 kilo. Slaktvikten blir då ungefär hälften. Köttet är mört och kräver relativt lite mörning. 


Halv och kvarts kalv levereras färskt i direkt anslutning till slakt. Styckdetaljer i övrigt levereras vacuumpackade och frysta för att få till en kontrollerad  mörning.


Tillgången till kalv är begränsad, småskaligheten innebär att vi bara slaktar enstaka djur under maj/juni och november.

Detalj

Pris per kilo

Hel kalv styckad (ca 140/150 kg)

110 kr

Halv kalv styckad ( ca 60-80 kg)

150 kr

Biff

200 kr

Rostbiff

200 kr

Entrecoté

300 kr



Innanlår

220 kr

Fransyska

200 kr

File

350 kr



Bog/Bringa - för grytbitar

130 kr

Högrev

200 kr

Lever

80 kr

Kalvfärs

140 kr

Lerbo naturnära mat